Procesul de productie

Un amestec de  orez şi apă este supus procesului de expandare în interiorul unei matriţe cu forma şi dimensiunile dorite, fiind supuse coacerii pentru circa 5 secunde la temperaturi de 300 grade Celsius, la o presiune de circa 100 bar.

Expandarea este un process care adaugă valoare, din punct de vedere nutritiv şi gastronomic nu numai pentru cereale deja bogate ca şi orezul, ci mai ales acelor subproduse care cu greu pot fi utilizate cu acelaşi success. În concluzie, temperaturile înalte şi presiunile caracteristice ale acestor procese, împreună cu conţinutul scăzut de umiditate liberă din produsele expandate, conferă acestora o înaltă rezistenţă la agresiunile microorganismelor patogene şi la apariţia mucegaiului atribuindu-i pe lângă aceasta o capacitate ridicată de conservare în timp.


Ce este procesul de expandare

Procesul de expandare reprezintă unul dintre procesele de transformare la care sunt supuse cerealele, în special orezul, grâul şi orzul precum şi subderivatele acestora, în scopul de a deveni pregătite pentru consum, fără a trece prin coacerea tradiţională.


Tartinele din orez

  • Produsul obţinut reprezintă o importantă alternativă la pâine, faţă de care nu conţine glutine având mai puţine calorii.
  • Acestea reprezintă o sursă de carbohidraţi uşor de asimilat.
  • Deseori sunt produse folosind orez integral: bobul de orez îşi păstrează învelişurile bogate în substanţe nutritive şi fibre.
  • Ca metodă de coacere permite obţinerea unui produs uşor şi digerabil fără aditivi şi coloranţi.

Valoare energetică

381 kcal (1617 kJ)

Proteine (Nx6,25)

8,1 gr

Lipide

2,8 gr

      dintre care saturate

0,7 gr

                  monosaturate

1,3 gr

                  polisaturate

0,9 gr

Carbohidraţi

80,9 gr

      dintre care glucide

0,6 gr

Fibra alimentară

3,9 gr

Sodiu

0,04 gr

  
     
 
Copyright Enal 2010
Consultanta, securitate, administrare, externalizare, service IT, suport, outsourcing, mentenanta, solutii si servicii IT,  virtualizare si green IT, web design, dezvoltare software - Ka&Te Associates